Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 mai 2017, 16:45 Flora şi fauna Moldovei views 50990
Pădurea Domnească este din nou populată de cerbii nobili
18 mai 2017, 16:45 Flora şi fauna Moldovei views 50990

Pădurea Domnească este din nou populată de cerbii nobili

20 de cerbi nobili au fost aduși de la Întreprinderea Silvică Telenești în scopul repopulării și restabilirii teritoriului Rezervației Naturale „Pădurea Domnească". După o perioadă de 2 luni de aclimatizare și adaptare într-un volier al rezervației, cele 17 femele și cei 3 masculi au fost puși în libertate.

Directorul general al Agenției „Moldsilva" Ion Cebanu, a vorbit despre importanța dezvoltării gospodăriei în fondurile de vânătoare gestionate și anume Programul „Cerb", care va avea o perioadă de implementare de 2 ani și este avizat de Ministerul Mediului și Academia de Științe a Republicii Moldova.

„Se pune accent pe optimizarea stării de lucruri și aplicarea metodelor fundamentate ştiinţific privind valorificarea resurselor regnului animal, extinderii şi aprofundării cercetărilor în domeniu, studierii rolului speciilor de vânat în ecosistemele naturale şi antropizate", anunță Agenția „Moldsilva".

Entitățile silvice subordonate incluse în acest program vor asigura construcţia sau reparaţia volierilor de întreţinere provizorie pentru adaptarea şi acomodare a cerbilor, asigurând după posibilitate cu apă şi hrană din surse naturale după caz, pe tot parcursul ciclului de dezvoltare. Respectarea măsurilor biotehnice prin amenajarea sectoarelor populării cervidelor cu hrănitori, adăpători, scăldători, sărării, ogoare de hrană.

„Mai este planificat repopularea cu cerb nobil a Parcului Național „Orhei" - 10 exemplare și pădurile întreprinderii silvo-cinegetice Strășeni - 10 exemplare, iar din rezervațiile „Codrii" și „Plaiul Fagului" vor fi transmise spre popularea 100 de exemplare de cerb cu pete în pădurile din sudul țării - întreprinderile silvice Răzeni, Cimișlia, Silva-Sud, Cahul și Manta-V", spune „Moldsilva".

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

natura , cerbii , paduri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
275 locuitori

Zarojeni este un sat din cadrul comunei Gura Căinarului, raionul FloreştiSatul Zarojeni este situat la distanța de 16 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 275 de oameni. Satul Zarojeni a fost întemeiat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.