Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
09 iunie 2017, 16:30 Resurse acvatice views 9664
Moldova poate rămîne fără cel mai mare fluviu (Video)
09 iunie 2017, 16:30 Resurse acvatice views 9664

Moldova poate rămîne fără cel mai mare fluviu (Video)

Amenajarea zonei riverane a rîului Răut este o problemă care vizează nu numai municipiul Bălți, aceasta ține, mai cu seamă, de competența Agenției «Apele Moldovei», consideră vice-primarul de Bălți Igor Șeremet.

Deoarece conform legislației ei sînt obligați, în principiu, să monitorizeze în mod corespunzător toate rîurile Republicii Moldova, informează btv.md

Experții consideră că curățarea doar a porțiunii rîului Răut, care trece prin oraș, nu este o soluție, căci în cîteva luni, totul va reveni la situația inițială. Este necesar ca rîul să fie curățat începînd de acolo de unde izvorăște și pe toată albia.

„Am colectat deja documentația relevantă, am coordonat și am adunat răspunsurile de la o serie de instituții specializate și am depus o solicitare la Agenția«Apele Moldovei», pentru a fi început procesul de elaborare a unui studiu de fezabilitate și a documentației de proiectare cu estimările de rigoare, pentru ca toate aceste măsuri să fie finanțate din Fondul Ecologic, așa cum este prevăzut de lege. Pentru că în cazul în care autoritățile centrale doresc să rămînă inactive și să economisească din contul Fondului Ecologic, pentru ca apoi să folosească acești bani în alte scopuri, vom insista ca aceste fonduri să fie direcționate unde este necesar, pentru realizarea unor astfel de proiecte principiale. Deși implicăm și noi propriile noastre întreprinderi municipale, iar în anumite zone totuși întreprindem măsuri de curățare a rîului", spune Șeremet.

Sursa: btv.md

Cuvinte cheie:

riuri , resurse acvatice , Raut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
231 locuitori

Zloți este o loc.st.c.f. din cadrul comunei Codreni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Loc.st.c.f. Zloți a fost înființată în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.