Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 martie 2012, 16:11 Natura şi turismul views 29625
06 martie 2012, 16:11 Natura şi turismul views 29625

Experţii sînt îngrijoraţi de defrişările masive de păduri în Moldova

În Moldova s-a creat o situaţie alarmantă în legătură cu consumul lemnului autohton de foc, deoarece volumul masei lemnoase consumate corespunde plantării anuale a pădurilor din ţară.

Aceste date sunt se conţin într-un studiu analitic privind consumul de lemn şi produsele din lemn în Moldova, realizat, cu sprijinul din partea UE, de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN), în colaborare cu organizaţia "Silva-Mileniu III" şi Oficiul FLEG Moldova (Banca Mondială, UICN).

Conform rezultatelor studiilor, consumul de lemn (inclusiv alte tipuri de biomasă) de către populaţia locală a Moldovei constituie aproximativ 1,3 milioane de metri cubi, dintre care 2,5% - de lemn, şi 97,5% - combustibil din lemn.

Drept sursă de lemn pentru nevoile de uz casnic, în special, servesc resursele locale, iar cota importului este mică, se mai menţionează în raport.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
717 locuitori

Stohnaia este un sat în componența orașului Rezina, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 717 oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.