Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 martie 2012, 12:26 Natura şi turismul views 3868
14 martie 2012, 12:26 Natura şi turismul views 3868

Planetele Jupiter şi Venus au apărut una lîngă alta pe cer


Foto: libertatea.ro 

Astonomii amatori din întreaga lume au avut aseară ce vedea. Planetele Jupiter şi Venus au apărut una lîngă alta pe cer creionînd o imagine de basm.

Cu toate că se află la 720 de milioane de kilometri depărtare una de cealaltă, cele două planete păreau pe cerul Terrei foarte apropiate pentru că erau aliniate în aceeaşi direcţie de la Pămînt.

"Deşi nu sunt conjuncţii rare, interesul stă în spectaculozitatea fenomenului", a declarat Robert Massey de la Royal Astronomical Society, citat de Telegraph.

Acesta a adăugat: "Ambele planete sunt foarte luminoase pe cerul nopţii. Dacă ştiţi unde să vă uitaţi, puteţi vedea chiar şi planeta Venus pe timpul zilei. Cele două planete, fiind atît de aproape, au făcut împreună spectacolul şi mai frumos. Aseară arătau ca două balize".

În luna iulie cele două planete vor fi din nou foarte aproape una de cealaltă pentru privitorii de pe Terra, dar în partea de Est a cerului.

 

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
11860
Populația:
505 locuitori

Paicu este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 505 oameni. Satul Paicu a fost menționat documentar în anul 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.