Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
16 august 2017, 11:35 Turismul în Moldova views 47668
Tot mai multe persoane vizitează țara noastră
16 august 2017, 11:35 Turismul în Moldova views 47668

Tot mai multe persoane vizitează țara noastră

Tot mai multe persoane vizitează obiectivele turistice din ţara noastră. Datele statistice arată că numărul turiştilor cazaţi în complexele din ţară a crescut cu 7,5 la sută în prima jumătate a anului, față de aceeași perioadă a anului trecut. În total, aproape 135 de mii de turişti s-au odihnit în Moldova în aceste şase luni. Aproape 65 de mii dintre ei sunt străini.

Cei mai mulţi vizitatori străini care s-au cazat în complexele turistice din ţară provin din România - peste 24 la sută. Dintre cei care au optat pentru hotelurile de la noi, 13 la sută provin din Ucraina, iar nouă la sută - din Rusia. În ţara noastră s-au mai odihnit şi foarte mulţi turişti americani şi turci.

Datele Biroului Naţional de Statistică mai arată că cei mai mulţi vizitatori, peste 82 de mii, au preferat să se cazeze în hoteluri şi moteluri. Peste 15 mii s-au odihnit la vile turistice şi sate de vacanţă, iar alţi 13 mii - la sanatorii. Mai puţin atractive pentru străini au fost pensiunile, unde au ales să-şi petreacă vacanţa aproape șase mii de vizitatori.

Statistica oficială mai arată că în prima jumătate de an, durata medie de şedere a unui turist în unităţile de cazare moldoveneşti a fost de cinci zile.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

turism , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
136 locuitori

Gherșunovca este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Gherșunovca alcătuia 136 de oameni în anul 2004. Satul Gherșunovca a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.