Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 iulie 2018, 15:41 Resurse acvatice views 9559
Situație alarmantă pe rîul Nistru
04 iulie 2018, 15:41 Resurse acvatice views 9559

Situație alarmantă pe rîul Nistru

Nivelul apei din rîul Nistru crește considerabil! Despre aceasta a anunțat așa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol (Transnistria), avertizând cetățenii ca, în această perioadă, să se abțină de la scăldat.

Salvatorii, care au grijă de plaja din regiune, au subliniat că nivelul apei s-a ridicat într-o oră cu jumătate de metru. Mai mult, gardurile de protecție pentru un scăldat sigur au rămas adânc sub apă.

Zona a fost încercuită cu semnalizatoare, fiind emis avertisment. Pentru demontarea construcțiilor înecate au fost mobilizați scafandri. Odată ce nivelul apei va reveni la normalitate, acestea vor fi montate înapoi.

Direcția Generală pentru Situații de Urgență din regiune a reiterat ca oamenii să nu intre în apă, pentru că există risc sporit de înecuri.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Nistru , apa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
512 locuitori

Cealîc este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cealîc, Samurza și Cortenul Nou. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Cealîc a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.