Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 iulie 2018, 11:45 Grădini botanice views 9807
Monaco va oferi 100 de mii de euro pentru reabilitarea Grădinii Botanice
19 iulie 2018, 11:45 Grădini botanice views 9807

Monaco va oferi 100 de mii de euro pentru reabilitarea Grădinii Botanice

Fundaţia Principelui Albert al II-lea de Monaco va acorda țării noastre un grant de 100 de mii de euro pentru reabilitarea Grădinii Botanice, a anunțat premierul Pavel Filip, în ședința de a Guvernului, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

„Am purtat aceste discuții cu Prințul Albert în luna mai anul trecut, când a fost la Chișinău, imediat după ninsorile din aprilie. Chiar dacă nu am stat pe loc până acum, eu cred că această contribuție este una foarte bună și potrivită", a spus Pavel Filip.

Ajutorul de 100 de mii de euro va fi oferit în tranșe, iar pe lîngă acesta, Republica Moldova va primi alte 240 de mii de euro pentru conservarea și sporirea fertilității solului din Parcul Național Orhei.

În context, prim-ministrul Pavel Filip a cerut Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să asigure gestionarea eficientă și transparentă a banilor.

După intemperiile din 20-21 aprilie 2017, circa 80% din arborii și arbuștii din Grădina Botanică au fost distruși.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Gradina Botanica , reabilitare , Monaco

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
51 locuitori

Hlinaia Mică este un sat din cadrul comunei Rotunda, raionul Edineţ. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 51 de oameni. Satul Hlinaia Mică a fost întemeiat la sfîrșitul secolului XIX. Relieful zonei este deluros, cu soluri de ciornoziom. Localnicii au folosit izvoarele pentru a amenaja cîteva lacuri artificiale, apa cărora este folosită pentru irigare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.