Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 iulie 2018, 09:40 Natura şi turismul views 12172
În Moldova a fost creată prima Rezervaţie a Biosferei
21 iulie 2018, 09:40 Natura şi turismul views 12172

În Moldova a fost creată prima Rezervaţie a Biosferei

Prima Rezervație a Biosferei, numită „Prutul de Jos", a fost creată în Republica Moldova. Aceasta va avea o suprafaţă de 14771,04 ha şi va include nouă localităţi din raionul Cahul.

În componența Rezervației vor intra 824 ha de terenuri silvice din cadrul Ocolului silvic Slobozia - întreprinderea de stat pentru Silvicultură „Silva-Sud" Cahul, Întreprinderea de stat Silvocinegetică „Manta-V" şi Rezervaţia ştiinţifică „Prutul de Jos".

Actele necesare Rezervației Biosferei „Prutul de Jos" au fost adoptate zilele trecute de către Parlament. Conform acestora, rezervația a fost creată pentru a conserva biodiversitatea, a menţine diversitatea genetică a plantelor, a promova agricultura ecologică, a restabili pădurile, păşunile, luncile şi a conserva resursele de apă, a reduce emisiile de gaze şi poluanţii chimici, a valorifica potenţialului turistic, a îmbunătăţi infrastructura şi a asigura dezvoltarea socio-economică a regiunii.

Crearea primei rezervaţii a biosferei în lunca Prutului Inferior este susţinută de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a specificat că implementarea proiectului urmăreşte reducerea pierderilor de biodiversitate şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei din zona respectivă.

Conform cerinţelor UNESCO, urmează oficializarea la nivelul Republicii Moldova a procedurii privind fondarea Rezervaţiei biosferei, pentru integrarea ulterioară a acesteia în cadrul Rezervaţiei Biosferei tripartite „Delta Dunării – Prutul de Jos" (Romînia-Republica Moldova-Ucraina).

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

rezervaţie , Prut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1035 locuitori

Brezoaia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Brezoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ștefan Vodă și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1035 de oameni. Satul Brezoaia a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.