Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 august 2018, 10:45 Natura şi turismul views 7347
Cu cît s-ar putea scumpi biletul la călătoriile interurbane
14 august 2018, 10:45 Natura şi turismul views 7347

Cu cît s-ar putea scumpi biletul la călătoriile interurbane

Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să examineze majorarea tarifelor la transportul auto de călători pe rutele regulate naționale pînă la 0,58 lei pentru un kilometru, scrie portalul bizlaw.md.

Ajustarea se propune să fie făcută după calculele efectuate de Centrul Național de Expertize Juridice în anul 2012. Subiectul a fost discutat, recent, la solicitarea patronatelor din transport.

Reprezentanții transportatorilor au solicitat ca tariful pentru transporturile auto de călători să fie stabilit în conformitate cu cheltuielile reale. Potrivit acestora, creșterea prețurilor la carburanți, lubrifianți, piese de schimb, precum și majorarea salariului minim pe economie duc la învechirea autobuzelor și microbuzelor antrenate în transportul de călători și au un impact negativ asupra ramurii de transport.

De asemenea, membrii Consiliului Consultativ urmează să propună autorităților liberalizarea tarifelor, după exemplul țărilor vecine – Romînia și Ucraina.

Potrivit comunicatului de presă difuzat, Ministerul Economiei și Infrastructurii va examina situația și va veni cu soluții pentru îmbunătățirea situației din domeniul transporturilor de călători.

Sursa: bizlaw.md

Cuvinte cheie:

bilet , scumpire , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
618 locuitori

Crasnîi Vinogradari este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Afanasievca, Calinovca, Crasnîi Vinogradari, Lunga Nouă și Alexandrovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Vinogradari alcătuia 618 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Vinogradari a fost întemeiat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.