Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 septembrie 2018, 12:36 Natura şi turismul views 9505
Un val de ger arctic se revarsă peste Europa
20 septembrie 2018, 12:36 Natura şi turismul views 9505

Un val de ger arctic se revarsă peste Europa

O masă de aer polar din zona Arctică va pătrunde în Europa, la începutul săptămînii viitoare, iar temperaturile plăcute de pînă acum vor scădea brusc.

Ne așteaptă două valuri de frig, începînd de săptămîna viitoare, și va fi afectat aproape tot continentul, în condițiile în care masa de aer rece va ajunge inclusiv în zona Mediteraneană, dar și în nordul Africii, informează severe-weather.eu.

Răcirea vremii va începe de vineri, întîi în nordul și vestul Europei. Masa de aer polar se va răspîndi apoi dinspre Oceanul Atlantic spre centrul și nord-estul Europei, afectînd în speicla Peninsula Scandinavă, Marea Britanie și Irlanda, dar și țările din centrul continentului, urmînd ca apoi să ajungă și în partea de est.

Gerul va ajunge și în Balcani, dar și în zona munților Carpați, iar temperaturile vor scădea inclusiv în Romînia, întîi în partea de nord a țării, apoi pe tot teritoriul. Pe harta interactivă a vremii poți vedea cum vor evolua temperaturile în următoarele zile.

Sursa: digi24.ro

Cuvinte cheie:

vremea , ger , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
364 locuitori

Izvoare este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Orhei şi la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.