Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 octombrie 2018, 11:25 Natura şi turismul views 7453
Circa 120 de hectare, afectate de incendii pe parcursul zilei de ieri
29 octombrie 2018, 11:25 Natura şi turismul views 7453

Circa 120 de hectare, afectate de incendii pe parcursul zilei de ieri

În ultimele 24 de ore, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a 39 focare de vegetație uscată.

Potrivit informațiilor preliminare, focarele de ardere au distrus circa 120 ha de vegetație. Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenuri din raioanele Căușeni, Ungheni, Criuleni, Șoldănești, Bălți, Fălești, dar și municipiul Chișinău.

În capitală incendii de vegetații au fost înregistrate în apropiere de cimitirul Doina unde 20 ha de teren au fost deteriorate, dar și 25 ha de iarbă au fost distruse în localitatea Dobrogea, suburbie a municipiului.

Intervenția pompierilor a fost solicitată și un UTA Găgăuzia, iar angajații IGSU au lichidat mai multe incendii de iarbă la Congaz, Vulcănești și Ciadîr – Lunga. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează populația să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de umiditate redusă și vînt, focarele de ardere se pot răspîndi cu repeziciune, afectînd spații extinse.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

plante , incendiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1605
Populația:
15462 locuitori

Vulcăneşti este un oraş din Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, oraşul Vulcăneşti este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15462 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.