Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 iunie 2017, 16:15 Natura şi turismul views 16506
12 iunie 2017, 16:15 Natura şi turismul views 16506

Nu vom mai avea cer albastru?

Geoinginerii de la Carnegie Institution for Science au analizat cum va fi influenţată natura dacă vor răspîndi în atmosferă particule de sulfat, pentru a opri procentual razele soarelui care pot fi agresive şi care duc la încălzire globală, scrie livescience.com.

În primul rînd, cerul nu va mai fi albastru, ci aproape alb, în funcţie de stratul de particule de sulfat care se vor afla în suspensie în calea razelor solare.

Din păcate, acesta nu este singurul efect negativ. Sistemele care produc energie, cum sunt panourile solare, vor deveni mai puţin productive.

La fel, plantele care au nevoie de lumină şi de căldură pentru a se dezvolta, vor avea şi ele de suferit, chiar dacă se preconizează că numai 2% din razele soarelui nu vor mai ajunge pe Terra. Dar, pe de altă parte, va creşte procesul de fotosinteză, deoarece planetele vor absorbi mai mult dioxid de carbon, în prezenţa razelor difuze de care au nevoie.

Astfel, părerile cercetătorilor sunt împărţite cu privire la geoingineria care poate lupta împotriva încălzirii globale dar, pe de altă parte, poate schimba lumea aşa cum o ştim, cea mai observabilă schimbare fiind culoarea cerului, care din albastru va deveni aproape alb.



Cuvinte cheie:

ecologie , soare , nori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
88 locuitori

Odobeşti este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Odobeşti a fost menționat documentar în anul 1612.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.