Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 noiembrie 2018, 09:30 Natura şi turismul views 14491
Ce temperaturi vom avea săptămîna viitoare
10 noiembrie 2018, 09:30 Natura şi turismul views 14491

Ce temperaturi vom avea săptămîna viitoare

Noiembrie încă o să ne bucure cu vreme frumoasă, preponderent uscată, şi soare.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, valorile termice, în medie pe ţară, se vor încadra între 10-15 grade, ziua. Noaptea va fi mai frig, pe o mare parte a teritoriului ţării fiind înregistrate temperaturi negative, ce ar putea ajunge şi pînă la 4 grade de frig. În special este vorba de regiunea de nord, unde, de regulă, e mai rece, însă după nopţi şi dimineţi friguroase încă vom avea parte de zile cu soare.

Ploile, care sînt mult aşteptate de agricultori pentru o mai bună prelucrare a terenurilor arabile, figurează destul de modest în actualele prognoze ale SHS. Precipitaţii slabe, de scurtă durată, sînt posibile în următoarea perioadă doar pe alocuri, în zonele de nord şi centru.

"În acest sezon agricol se atestă unele devieri de la media multianuală. sînt terenuri unde semințele nu au încolțit sau au încolțit și răsărit neuniform. Acest lucru se întîmplă din cauza lipsei precipitaţiilor în perioada lunilor august-octombrie. Suma precipitaţiilor pentru perioada august-octombrie a alcătuit 19,3 mm, norma multianuală fiind de 118 mm, iar temperatura medie — 17,6°C, fiind cu 2,4°C mai mare în raport cu cea multianuală. Or, condiţiile existente au influenţat negativ situația cu acumularea în sol a apei accesibile", a explicat pentru MOLDPRES Marin Grama, consultant superior în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM).

Totodată, specialistul MADRM a precizat că „deocamdată nu este motiv de panică, pentru că situaţii similare au mai fost notate în diferiţi ani, însă precipitaţiile care au căzut, fie şi mai tîrziu, au reuşit să redreseze starea de lucruri".

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

meteo , prognoza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
2517 locuitori

Bălăureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bălăureşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2517 oameni. Satul Bălăureşti a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.