Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 noiembrie 2018, 12:00 Natura şi turismul views 9282
Rezervația “Prutul de Jos” a fost înscrisă în Rețeaua mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei
15 noiembrie 2018, 12:00 Natura şi turismul views 9282

Rezervația “Prutul de Jos” a fost înscrisă în Rețeaua mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei

La sediul UNESCO din Paris a avut loc ceremonia de înmânare a Certificatului de înscriere a rezervației "Prutul de Jos" în Rețeaua Mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei. Aceasta este prima Rezervație a Biosferei instituită în R. Moldova, comunică MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, care a fost organizat la 13 noiembrie, ambasadorul Republicii Moldova în Franța, Emil Druc, delegat permanent pe lângă UNESCO, a subliniat importanța înscrierii rezervației "Prutul de Jos" în rețeaua mondială a Rezervațiilor Biosferei, fapt care va contribui la dezvoltarea durabilă a regiunii, dar și la protecția și conservarea florei și faunei din aria protejată, a precizat Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Consiliul Internațional de Coordonare al Programului UNESCO "Omul şi biosfera" (MAB) a aprobat dosarul de înscriere a Rezervației Biosferei "Prutul de Jos" în cadrul reuniunii din Palembang (Indonezia), desfășurată în perioada 23-28 iulie curent. Rețeaua Mondială a Rezervațiilor Biosferei numără în prezent 686 de situri naturale de importanță internațională în 122 de țări.

Crearea primei Rezervaţii a Biosferei din R. Moldova a fost susţinută de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, proiect din cadrul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în programul „Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protecţia biodiversităţii şi dezvoltării durabile în regiunea Delta Dunării şi Prutul Inferior – PAN Nature" implementat de Agenția Moldsilva.

Rezervaţia Biosferei "Prutul de Jos" este situată în partea de sud a Republicii Moldova în lunca inundabilă a râului Prut.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

rezervaţie , Prutul de Jos , UNESCO

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1487
Populația:
5596 locuitori

Corlăteni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Corlăteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 34 km de orașul Rîșcani și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5596 de oameni. Satul Corlăteni a fost menționat documentar în anul 1487.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.