Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 decembrie 2018, 17:37 Natura şi turismul views 15543
Moldovenii sînt întîlniți cu mere la vamă (Foto)
21 decembrie 2018, 17:37 Natura şi turismul views 15543

Moldovenii sînt întîlniți cu mere la vamă (Foto)

Sute de moldoveni care revin acasă în această perioadă sînt întîmpinați într-un mod deosebit. Angajații de la vamă s-au înarmat cu mai multe coșuri pline cu mere, pe care le împart celor care tranzitează frontiera de stat.

Campania a fost lansată recent și va dura pînă la sfîrșitul sărbătorilor de iarnă. Astfel, polițiștii de frontieră au decis să le spună oamenilor „Bun venit acasă". Călătorii sînt încîntați de inițiativa autorităților, scrie timpul.md.

Menționăm că tradiția de a oferi cîte un cadou celor care revin acasă de sărbători a fost lansată acum cîțiva ani. În 2017, persoanele, care de Crăciun se întorceau acasă prin punctul de trecere Leușeni, au primit în dar cîte o ciocolată. În același timp, sărbătoare a fost și pe Aeroportul Chișinău. Instrumentiștii Fanfarei Poliției de Frontieră s-au înrolat în ceata lui Moș Crăciun și au surprins călătorii pe note muzicale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vama , mere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.