Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 martie 2019, 11:15 Natura şi turismul views 13113
Atenţionare de călătorie în străinătate
06 martie 2019, 11:15 Natura şi turismul views 13113

Atenţionare de călătorie în străinătate

În atenția cetățenilor Republicii Moldova care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Peru.

Din cauza cantităților mari de precipitații înregistrate în ultimele zile, Guvernul Republicii Peru a decretat stare de urgență pe o perioadă de 60 de zile în regiunile Arequipa și Huanuco, iar aceste regiuni se confruntă și cu inundații, torente și alunecări de teren. În regiunea Lambayeque au fost raportate multiple cazuri de febră Dengue, motiv pentru care se recomandă evitarea completă a regiunii. Cetățenii moldoveni care își au reședința sau domiciliază în aceste trei regiuni menționate sînt rugați să urmărească și să respecte instrucțiunile și sfaturile autorităților locale.

Serviciul Național de Meteorologie și Hidrologie din Peru (Senamhi) a emis, pînă pe 7 martie 2019, alertă de precipitații în cantități ce variază între moderat și intensiv, însoțite de descărcări electrice și rafale de vînt în zonele montane, precum și inundații pentru departamentele: Ancash, Apurimac, Arequipa, Ayacucho, Cajamarca, Cusco, Huancavelica, Huanuco, Ica, Junin, La Libertad, Lima, Moquegua, Pasco, Puno și Tacna. În perioada sezonului ploios din Peru (care se întinde pînă în lunile aprilie - mai 2019), se recomandă consultarea paginii de Internet https://www.senamhi.gob.pe cu privire la obţinerea informaţiilor actualizate pentru starea vremii.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

turism , Peru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
231 locuitori

Beleuți este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de locuitori. Satul Beleuți a fost menționat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.