Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 mai 2019, 11:45 Natura şi turismul views 14775
În pădurile din Moldova a început lupta cu dăunatorii
07 mai 2019, 11:45 Natura şi turismul views 14775

În pădurile din Moldova a început lupta cu dăunatorii

A început lupta cu dăunatorii prin pădurile Republicii Moldova. Aproape 100 de mii de hectare de pădure vor fi stropite cu pesticide.

Specialiştii recomandă apicultorilor să reamplaseze stupii cu albine la o distanţă de 10 kilometri de zonele prelucrate.

Aproape 20% din pădurile Republicii Moldova sînt afectate de dăunători. Cele mai afectate zone sînt în raioanele Călăraşi, Hînceşti şi Străşeni.

Specialiştii recomandă apicultorilor să reamplaseze stupii de albine la o distanţă de 10 kilometri de zonele prelucrate. De asemenea, şi populaţia ar trebui să evite plimbările prin păduri în această perioadă.

Specialiştii spun că stropirea aeriană este una dintre cele mai sigure şi eficiente modalităţi de tratament. Aparatele de zbor implicate în astfel de acţiuni sînt echipate cu tehnologii de cartografiere, iar suprafeţele de teren urmează să fie stropite cu precizie.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

paduri , Pesticide

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
601 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şofranovca și Cîşla. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Cîșla a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.