Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 august 2019, 14:00 Natura şi turismul views 2993
Moldova, inclusă în top 10 cele mai frumoase țări din Europa
12 august 2019, 14:00 Natura şi turismul views 2993

Moldova, inclusă în top 10 cele mai frumoase țări din Europa

10 țări din Europa au fost incluse în Ghidul de călătorie Lonely Planet. Conform topului, printre țările care merită a fi vizitate se regăsește și Moldova. Țara noastră ocupă locul 8 din 10.

Redactorii de la Lonely Planet descriu Republica Moldova ca fiind o țară surprinzătoare, transmite Regional.md.

„Această țară a vinăriilor secrete și a mănăstirilor stâncoase este într-adevăr frontiera finală a Europei: puțin vizitată, pierdută în timp și mereu surprinzătoare. În capitala Moldovei, Chișinău, bulevardele înfrunzite se intersectează cu betonul încastrat. Este neașteptat că barurile și cafenelele în stil parizian mărginesc cu vinurile locale, care sunt tot mai apreciate de când Moldova participă la concursuri anuale precum ExpoVin.

Savurați cele mai bune picături în pivnițele gotice atrăgătoare de la Mileștii Mici, care găzduiesc cea mai mare colecție de vinuri din lume. Explorați Orheiul Vechi sacru, înconjurat de stânci din cretă sau mănăstiri pe malul râului, cum ar fi Saharna și Țipova. La est de râul Nistru se află republica autohtonă declarată (deși nerecunoscută) a Transnistriei, o regiune încuiată în trecutul sovietic. Chiar și călătorii cu experiență în Europa vor fi uimiți și dezorientați de Moldova”.

Iată cum arată clasamentul:

  1. Zagreb, Croația;
  2. Gotland, Suedia;
  3. Galicia, Spania;
  4. Muntenegru de Nord;
  5. Leeds, Marea Britanie;
  6. Alentejo, Portugalia;
  7. Germania de Nord;
  8. Moldova;
  9. Paphos, Cipru;
  10. Le Havre, Franța.

Sursa: regional.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Europa , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.