Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 decembrie 2019, 11:40 Resurse acvatice views 4457
Rîul Bîc, afectat de canalizările ilegale
06 decembrie 2019, 11:40 Resurse acvatice views 4457

Rîul Bîc, afectat de canalizările ilegale

Cel puțin trei cazuri în care persoane juridice sau fizice și-au conectat canalizările fecaloide și de ape uzate în colectoarele de ape pluviale sau în rîulețele care se varsă în rîul Bîc au fost constatate în capitală.

Aceasta după ce o comisie a efectuat inspectări în zona din strada Calea Basarabiei a capitalei, transmite NOI.md cu referire la ipn.md.

Potrivit Direcției generale locativ-comunale și amenajare, comisia a inspectat colectoarele de ape pluviale, precum și rîulețele din adiacentul străzii Calea Basarabiei, care se varsă în rîul Bîc. Scopul controalelor efectuate este de a preveni și contracara acțiuni de poluare a rîului Bîc.

DGLCA face apel către toate persoanele fizice, juridice și cu funcții de răspundere să înlăture orice astfel de nereguli, în caz contrar comisia formată din reprezentanți ai municipalității și ai Inspecției pentru Protecția Mediului vor acționa prin întocmirea proceselor verbale contravenționale.

Conform Codului Contravențional, conectarea neautorizată a sistemului de canalizare se sancționează cu amendă de trei mii de lei în cazul persoanelor fizice și de 13 500 de lei în cazul persoanei juridice. Totodată, deversarea în apele de suprafață a apelor uzate se sancționează cu amendă de 1 500 de lei aplicată persoanei fizice și de 15 000 de lei aplicată persoanei juridice.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Bîc , poluare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
101 locuitori

Selişteni este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Selişteni a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.