Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 ianuarie 2020, 15:18 Natura şi turismul views 2244
Munca pădurarilor şi cifre explicate privind defrişările anuale în Moldova (Video)
29 ianuarie 2020, 15:18 Natura şi turismul views 2244

Munca pădurarilor şi cifre explicate privind defrişările anuale în Moldova (Video)

Raportul Statistic privind eliberarea masei lemnoase, lucrările de îngrijire a pădurilor și folosințele accesorii este prezentat de către Agenţia „Moldsilva" în fiecare an Biroului Național de Statistică , transmite Noi.md.

Doar că, în acest an, titlurile din mass-media ,,Moldova a pierdut zilnic 73 de hectare de pădure" a cam dus în eroare opinia publică.

Astfel, ne-am adresat la Agenția Moldsilva pentru explicații și descifrări la aceste date statistice.

Cifre argumentate Cifre descifrate și explicate: Moldova a pierdut zilnic 73 de hectare de pădure

,,În anul 2018 au fost efectuate tăieri de regenerare, de conservare și de reconstrucție ecologică pe o suprafață totală de 4726 ha. De asemenea, au fost efectuate tăieri după stare – de igienă rase și tăieri de reconstrucție a plantajelor (tăieri diverse) pe o suprafață de 189 ha. Dintre acestea, doar 3276 ha sînt tăieri unice (rase), restul fiind tăieri repetate/selective. Toate suprafețele date au fost cuprinse cu lucrări de regenerarea pădurii, majoritar în anul 2018, dar și în 2019 (tăierile din trimestrul IV 2018). Lucrările de regenerare a pădurilor în 2018 au fost efectuate pe parchetele exploatate în 2018, dar și parțial pe unele parchete din trimestrul IV 2017. Astfel, în 2018 cu lucrări de regenerarea pădurii a fost cuprinsă o suprafață de 4853 ha, inclusiv au fost plantate 1026 ha, regenerate natural spontan 417 ha și regenerate natural prin intermediul lucrărilor de ajutorare a regenerării naturale 3410 ha. Deci, suprafața regenerărilor este aproximativ egală cu suprafața tăierilor, dat fiind faptul că volumul de lucrări, inclusiv și de tăieri este relativ constant de la an la an", ne-a explicat Grubîi Ghenadie, Specialist principal la Direcţia Fond Forestier a Agenției Moldsilva.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

paduri , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
601 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 locuitori. Satul Făgădău a fost menționat documentar în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.