Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 februarie 2020, 18:00 Natura şi turismul views 2692
Codul portocaliu de vreme rea, prelungit: Ceban a convocat celula de criză
05 februarie 2020, 18:00 Natura şi turismul views 2692

Codul portocaliu de vreme rea, prelungit: Ceban a convocat celula de criză

Serviciul Hidrometeorologic de Stat au prelungit pînă mîine codul portocaliu de schimbare bruscă a vremii. În această situație, primarul capitalei Ion Ceban a convocat celula de criză.

Autoritățile dau asigurări că sînt gata să înfrunte orice intemperii ale vremii, iar edilul i-a atenționat pe responsabilii serviciilor specializate să își facă bine treaba.

Primarul Ion Ceban le-a cerut subalternilor săi să își facă treaba pentru a exclude surprize neplăcute.

„Vă rog să tratați cu maximă responsabilitate acest subiect. Vă rugăm să nu avem surprize în această privință", a menționat Ion Ceban.

Potrivit meteorologilor, astăzi și mîine sînt așteptate precipitații puternice sub formă de ploaie sau chiar ninsori, pe alocuri foarte puternice. Specialiștii atenționează că pe firele electrice și crengi se vor forma depuneri de gheață sau zăpadă.

Mai mult, sînt așteptate intensificări ale vîntuluiîn rafale de pînă la 18-23 de metri pe secundă, izolat chiar de pînă la 25 de metri pe secundă.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

vremea , Ion Ceban , Cod Portocaliu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2081 locuitori

Bălăbăneşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăbăneşti, Mălăieşti şi Mălăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de locuitori. Satul Bălăbănești a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.