Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 noiembrie 2012, 09:27 Natura şi turismul views 9258
30 noiembrie 2012, 09:27 Natura şi turismul views 9258

Moldova va colabora cu Ucraina în domeniul protecţiei şi dezvoltării bazinului rîului Nistru

Republica Moldova şi Ucraina vor colabora în domeniul protecţiei şi dezvoltării durabile a bazinului rîului Nistru.

Un acord în acest sens a fost semnat astăzi între Guvernele celor două state, informează tv7.md.

Acordul a fost semnat în cadrul celei de-a şasea sesiuni a Reuniunii Părţilor Convenţiei privind Protecţia şi Utilizarea Cursurilor de Apă Transfrontaliere şi a Lacurilor Internaţionale, care se desfăşoară la Roma (Italia).

Documentul are drept obiectiv crearea cadrului de drept şi organizaţional al colaborării, pentru a asigura utilizarea raţională şi protecţia resurselor de apă, a altor resurse naturale aferente şi a ecosistemelor bazinului rîului Nistru în interesele populaţiei şi dezvoltării durabile a statelor Părţi Contractante.

Sarcinile prevăzute în document includ dezvoltarea utilizării apei; diminuarea semnificativă a nivelului de poluare a apelor bazinului rîului Nistru şi, respectiv, a Mării Negre; prevenirea degradării şi restabilirea ecosistemelor, precum şi conservarea biodiversităţii în bazinul rîului Nistru; prevenirea şi diminuarea consecinţelor impactului nociv al apelor provocat de factori naturali şi antropogeni.

Pentru realizarea obiectivelor Acordului, părţile vor elabora şi realiza planuri comune de administrare a bazinului rîului Nistru, proiecte şi măsuri de utilizare, protecţie şi restabilire a resurselor de apă, altor resurse naturale şi ecosistemelor din bazinul rîului Nistru.

Cuvinte cheie:

natura , Moldova , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
30 locuitori

Grinăuți este stație de cale ferată din raionul Ocniţa, în componența comunei Dîngeni. Se află la distanța de 22 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia localității constituia 30 de oameni. Stația de cale ferată Grinăuți a fost înființată la finele secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.