Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 decembrie 2020, 12:00 Natura şi turismul views 3032
Zborurile din și către Anglia au fost stopate
21 decembrie 2020, 12:00 Natura şi turismul views 3032

Zborurile din și către Anglia au fost stopate

Mai mulțe țări din UE, printre care și România a suspendat zborurile spre Regatul Unit.

Hotărîrea vine ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de coronavirus care a dus la impunerea carantinei generale în sud-estul Angliei și a capitalei, Londra.

Londra și sud-estul Angliei intră în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a virusului, despre care se crede că este cu 70% mai contagioasă.

Numărul țărilor europene care au luat decizia de a interzice zborurile din Regatul Unit este în creștere. Olanda, Belgia și Italia au impus deja sau vor impune restricția de a călători cu avionul și trenul iar Austria, Franța și Germania plănuiesc să adopte această măsură.

Liderii europeni au discutat despre noua situaţie creată de apariţia unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie. Preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel au vorbit la telefon cu şefii principalelor instituţii ale UE: preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

De menționat că mai mulți moldoveni care aveau zborul programat pentru 21 și 22 decembrie cu destinația Londra nu au putut să se înregistreze la bord din motive tehnice. Mai mulți cetățeni din țăra noastră au scris pe rețelele de socializare cerînd ajutor.

Potrivit pasagerilor, în momentul în care aceștea încearcă să facă Check-inul online le apare un mesaj prin care sînt înștiințați că zborul a fost întrerupt.

Ceea ce ar însemna că și zborurile din Chișinău cu destinația Londra au fost suspendate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Marea Britanie , zbor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
21 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Mărinești a fost întemeiat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.