Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 decembrie 2012, 13:01 Natura şi turismul views 8535
20 decembrie 2012, 13:01 Natura şi turismul views 8535

Sudul Moldovei este cuprins de vijelie

Deşi Moldova nu şi-a revenit încă după viscolul care a afectat regiunea de nord, un nou cod galben de ninsori îşi intră în drepturi. De data aceasta, vijelia se va dezlănţui mai mult în sudul ţării, relatează publika.md.

"La Cahul ninge şi viscoleşte, însă toate drumurile sînt deblocate, circulă transportul, cu excepţia localităţii Doina, unde acum s-au deplasat unităţile de deszăpezire. Pentru a evita unele situaţii imprevizibile, am organizat două centre în două şcoli din oraş, pentru situaţii excepţionale. Respectiv, funcţionează un azil pentru boschetari", a comunicat Avram Micinschi, preşedintele raionului Cahul.

"Sîntem pregătiţi. Dispunem de 11 unităţi de curăţare a drumurilor, dispunem de material antiderapant, credem că probleme nu vor fi. Avem un sector de drum mai problematic la Troiţa Nouă, unde, de obicei, în fiecare an apar probleme. De cînd au început ninsorile, acolo este un echipaj cu autospeciale, care ţine sub control situaţia 24 din 24 de ore", a declarat Vladimir Vîzdoagă, preşedintele raionului Anenii Noi.

"În acest moment, în zona de nord avem blocate 157 de localităţi. Au fost antrenate pe ţară 230 de unităţi de tehnică, cu 300 de persoane", a informat Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale.

Cuvinte cheie:

natura , meteo , zapada , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
503 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul oraşului Cornești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 503 locuitori. Satul Romanovca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.