Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 ianuarie 2013, 12:38 Natura şi turismul views 9187
04 ianuarie 2013, 12:38 Natura şi turismul views 9187

În 2013 vor fi foarte multe cutremure, dar de mică intensitate


 Foto: mediafax.ro

Anul 2013 va avea o activitate seismică intensă, însă vor fi cutremure de mică intensitate, care nu vor provoca victime sau pagube materiale, a declarat pentru Mediafax, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pămîntului (România), Gheorghe Mărmureanu, relatează libertatea.ro.

Potrivit lui Mărmureanu, în acest an vor fi foarte multe cutremure, dar de mică intensitate, respectiv sub 7grade pe scara Richter.

"Cutremure vor fi multe, chiar foarte multe, dar asta şi pentru că avem o aparatură extraordinară care monitorizează cutremure foarte mici. Dar cutremure în care să moară cineva nu vom avea deocamdată. Un cutremur care să producă victime omeneşti şi pagube materiale trebuie să aibă peste 7 grade pe scara Richter. Cutremure de 6 grade pot fi oricînd, dar acestea nu ne interesează pentru că nu pot produce pierderi de vieţi şi pagube. Ele sînt cam la 10 ani. Am făcut cercetări pe bază de analiză istorică, ştiinţifică, a ceeea ce s-a întîmplat în ultimii 600 de ani în România. Nu poate fi un cutremur catastrofal, de 7 grade, în următoarea perioadă. În medie, sînt circa 350-400 de cutremure pe an", a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Cuvinte cheie:

cutremur

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
756 locuitori

Şipca este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şipca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 3 km de orașul Șoldănești și 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 756 de oameni. Prima mențiune documentară certă a localității datează din anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.