Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 mai 2021, 17:30 Natura şi turismul views 3737
Din Chișinău pînă în satul Cobîlea. Loc pentru sesiune foto, pod avariat, stejarul lui Ștefan cel Mare
07 mai 2021, 17:30 Natura şi turismul views 3737

Din Chișinău pînă în satul Cobîlea. Loc pentru sesiune foto, pod avariat, stejarul lui Ștefan cel Mare

A fost publicat a doua ediție a proiectului "Traseu pentru Weekend", în cadrul căruia sînt prezentate locuri interesante de vizitat în weekend.

Proiectul a fost lansat de directorul companiei ArtMarket, Andrei Elistratov, în colaborare cu Feodor Estigneev și SidDrone Movies & more, cu sprijinul DAAC Hermes și Land Rover Moldova.

Scopul proiectului "Traseu pentru Weekend" este de a aduna cît mai multe locuri interesante din Moldova care pot fi vizitate în weekend, de a crea trasee pe care cetățenii vor dori să le studieze personal.

În cadrul celei de-a doua ediții a proiectului, spectatorii pot afla despre un traseu de 120 km care se întinde din capitala țării pînă în satul Bobulești. Drumul participanților la proiect a trecut prin orașul Florești, aeroportul din Mărculești, apoi au ajuns în satul Cuhureștii de Sus și au încheiat traseul în satul Cobîlea.

În cadrul celei de-a doua ediții, publicul va vedea participanții proiectului în fosta cetate, care și-a protejat locuitorii. Aceste locuri au legătură că evenimentele de la sfîrșitul secolului al IX-lea. Aici a fost instalată flotila navală a Cneazului de Kiev - - Oleg din Novgorod, și toate acestea s-au întîmplat în satul Bobulești.

În apropierea satului există un tunel mic și o tăietură în stîncă pentru căile ferate din 1893. Acest loc este foarte interesant pentru o sesiune foto. Publicul va putea vedea un alt loc foarte frumos lîngă Florești, unde există grote.

"Țineți minte vestitul desen animat "The Lion King", deci iată noi am găsit un loc care a inspirat artiștii de la Disney să-l creeze", au remarcat autorii proiectului.

De asemenea, la Florești ei au vizitat monumentul cu avionul de vînătoare MIG-19 și Aeroportul Mărculești. Iar pe drum au găsit un pod interesant, care seamănă cu cele proiectate de cunoscutul Eiffel, dar starea lui este foarte dubioasă, avariată.

În ciuda acestui fapt, participanții la proiect au hotărît să meargă pe el cu mașina, iar publicul va vedea cum a fost.

În plus, spectatorii vor vizita, împreună cu eroii emisiunii, și satul Cuhureștii de Sus, situat la 35 km de orașul Florești și la 165 km de capitală. O contribuție semnificativă la istoria acestui sat a adus-o vestitul arhitect Alexei Sciusev.

În timpul vizitei în satul Cobîlea, participanții la proiect vor vedea bine cunoscutul stejar al lui Ștefan Cel Mare. Potrivit datelor oficiale, acesta este cel mai bătrîn copac de pe teritoriul Moldovei și are peste 700 de ani. Trunchiul său are o circumferință de 7,5 metri, iar coroana are o suprafață de aproximativ 1000 m2.

Participanții la proiectul "Traseu pentru Weekend" creează trasee interesante care pot fi vizitate în weekend, descoperă atracțiile diferitor locuri interesante, precum și testează capacitățile mari ale mașinii lor sigure și confortabile.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
852 locuitori

Ţărăncuţa este un sat din cadrul comunei Chioselia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 852 de oameni. Satul Ţărăncuţa a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.