Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 mai 2021, 14:00 Natura şi turismul views 3433
Măsurile care trebuie respectate de moldovenii care vor să ajungă în Italia
18 mai 2021, 14:00 Natura şi turismul views 3433

Măsurile care trebuie respectate de moldovenii care vor să ajungă în Italia

Autoritățile italiene au introdus noi măsuri, care trebuie respectate la intrare în Italia, valabile pentru persoanele care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat inclusiv teritoriul Republicii Moldova. Regulile suplimentare au intrat deja în vigoare și vor fi valabile pînă pe data de 30 iulie curent.

Astfel, printre măsuri obligatorii se regăsesc:

• obligativitatea prezentării adeverinței care confirmă efectuarea în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian a unui test diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV2;

• completarea autodeclarației-model care poate fi găsită pe link-ul esteri.it;

• indiferent de rezultatul testului este obligatorie autoizolarea persoanelor în cauză la domiciliul sau la reședința acestora pentru o perioadă de 10 zile cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfîrșitul acestei perioade.

CATEGORIILE EXCEPTATE cărora li se permite intrarea în Republica Italiană, chiar dacă au călătorit în ultimele 14 zile în statele restricționate, inclusiv Republica Moldova, pentru următoarele motive:

a) nevoile de muncă;
b) urgență absolută;
c) nevoile de sănătate;
d) nevoile de studiu;
e) întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință.

Amintim că consiliul de Miniștri al Republicii Italiene a aprobat prelungirea, pînă la 31 iulie 2021, a stării de urgență instituită anterior pe întreg teritoriul Republicii Italiene.

Deocamdată, hotarele Italiei sînt închise pentru moldovenii cu pașapoarte biometrice.

17 05 2021 Alerta de Calato... by Tatiana

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Italia , condiții , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1593
Populația:
5778 locuitori

Sireţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Sireţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Strășeni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5778 de oameni. Satul Sireţi a fost menționat documentar în anul 1593.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.