Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 iunie 2021, 14:45 Natura şi turismul views 2946
Odessa nu este încă pregătită să-și deschidă plajele
17 iunie 2021, 14:45 Natura şi turismul views 2946

Odessa nu este încă pregătită să-și deschidă plajele

Odessa, care este una dintre cele mai populare destinații pentru vacanța de vară în rîndul locuitorilor din Moldova, nu este încă pregătită să-i primească corespunzător pe plajele sale pe localnici, precum și pe turiștii străini.

O astfel de concluzie poate fi trasă din informațiile mass-media din Odessa, potrivit cărora doar șase dintre cele 77 de plaje din Odessa au primit pașapoarte precum că sînt pregătite pentru sezon, relatează Noi.md.

După cum scrie odessa.online, de la Întreprinderea Municipală "Побережье Одессы" au fost transmise spre semnare la Departamentul de Ecologie și dezvoltare recreativă 65 de pașapoarte de plaje închiriate și 12 - municipale.

Acest document indică faptul că zona de pe litoral este gata și corespunde tuturor normelor privind deschiderea pentru sezonul estival. Din acest număr, doar șase plaje funcționează în prezent cu un astfel de pașaport. Despre acest lucru s-a discutat în cadrul unei ședințe la Primăria din Odessa.

"Am trecut pe la toate adresele, am verificat documentele de titlu, schemele, drenajul și alimentarea cu apă, contractele MSW, captarea uleiului și grăsimilor. Nu ne-au fost prezentate astfel de informații. De aceea noi așteptăm aceste informații și, de îndată ce le vom primi, vom fi gata să emitem pașapoarte", a declarat Alexandr Tishchenko, șeful Departamentului de Ecologie și dezvoltare recreativă.
"Nu trebuie să lungiți - dați răspunsuri clare. Ați dat șase pașapoarte, iar celealte stau. Trebuie să răspundeți de ce nu ați dat aceste sau alte aprobări și din ce motive. Aceasta este responsabilitatea dvs. Atunci cînd unei plaje nu i se eliberează pașaport, cei care o deservesc vor fi trași la răspundere prin lege. Cînd ați ieșit să verificați, veți răspunde și în fața locuitorilor din Odessa, și conform legii. De ce pe plajă nu există canalizare, drenaj și multe alte puncte. Răspundeți la întrebări mai exact. Pregătiți aceste răspunsuri", a declarat primarul Odessei, Ghenadii Trukhanov.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Odesa , plajă , odihna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.