Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 august 2021, 10:30 Natura şi turismul views 3003
Noi condiții de intrare în Federația Rusă pentru cetățenii moldoveni
03 august 2021, 10:30 Natura şi turismul views 3003

Noi condiții de intrare în Federația Rusă pentru cetățenii moldoveni

Cetățenii Republicii Moldova, vor putea intra în Federația Rusă din 1 septembrie, la prezentarea unui test de laborator negativ la COVID-19, făcut nu mai devreme decît cu trei zile calendaristice înainte de intrarea în țară. Prevederea se regăsește într-un document semnat de medicul sanitar șef de stat al Federației Ruse.

Același document arată că rezultatul testului va trebui introdus în aplicația „Călătoresc fără COVID-19″, care este disponibilă pentru descărcare gratuită în magazinele online AppStore, GooglePlay și AppGallery.

Cerința nu se aplică persoanelor care intră, din țări terțe, în Republica Moldova în tranzit sau cu o escală scurtă, cu condiția prezentării unui test PCR negativ efectuat într-o țară terță nu mai devreme de trei zile calendaristice înainte de sosirea în Rusia. Totodată, persoanele respective trebuie să dețină bilete și/sau permise de îmbarcare de-a lungul întregului traseu către Federația Rusă.

Pentru cetățenii ruși, termenul pentru postarea rezultatelor testelor pe Portalul unic al serviciilor publice a fost extins la patru zile calendaristice.

Precizăm că, Federația Rusă este inclusă în lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Moldova , calatorie , condiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
136 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Chirilovca a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.