Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 septembrie 2021, 12:00 Natura şi turismul views 2450
Noi condiții de intrare pe teritoriul Italiei pentru cetățenii moldoveni
18 septembrie 2021, 12:00 Natura şi turismul views 2450

Noi condiții de intrare pe teritoriul Italiei pentru cetățenii moldoveni

Conform ordonanței Ministerului Sănătății din Italia, R.Moldova este menținută în lista "D", ceea ce înseamnă că cetățenii R.Moldova pot intra în Italia și nu trebuie să justifice scopul călătoriei.

Informația a fost confirmată de Consulatul general al R.Moldova la Milano.

Petru cetățenii moldoveni sau persoanele care s-au aflat sau tranzitat teritoriul R.Moldova în ultimele 14 zile sînt prevăzute următoarele condiții de călătorie, aplicabile pînă la 25 octombrie 2021.

  1. Prezentarea certificatului verde, cu schema completă de vaccinare anti-Covid (GreenPass), sau a unui certificat de vaccinare eliberat de autoritatea competentă a R.Moldova, care să ateste aplicarea unui vaccin validat de EMA (European Medicines Agency). Actualmente sunt validate vaccinurile: Pfizer, Moderna, AstaZeneca, și Johnson.
  2. Prezentarea certificatului care atest[ rezultatul negativ al unui test molecular sau antigen, efectuat cu 72 de ore înainte de interarea în Italia
  3. Completarea formularului digital de localizare a pasagerilor, disponibil la următoarea adresă: app.euplf.eu.

Persoanele care nu dispun concomitent de ambele certificate indicate la punctele 1 și 2 sînt obligate să respecte regimul de autoizolare la adresa indicată în formularul digital de localizare a pasagerilor, pentru o perioadă de 5 zile și efectuarea suplimentară a unui test molecular sau antigen la sfîrșitul acestei perioade.

Copiii sub șase ani sînt scutiți de efectuarea unui test Covid.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Italia , calatorie , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.