Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 februarie 2013, 11:21 Natura şi turismul views 45450
21 februarie 2013, 11:21 Natura şi turismul views 45450

Pe Nistru vor fi identificate ariile de plante şi animale rare

Ecologiştii de pe ambele maluri ale Nistrului vor efectua cercetări şi vor identifica ariile specifice de răspîndire a speciilor rare de plante şi animale, în conformitate cu metodologia programului Uniunii Europene pentru protecţia mediului „NATURA-2000”. Pentru aceasta, la universitatea din autoproclamata rmn, au avut loc mai multe training-uri de specialitate, comunică MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Experţii şi specialiştii transnistreni s-au familiarizat cu programul „NATURA-2000”, care reuneşte regiuni europene în scopul protejării speciilor de plante şi animale aflate pe cale de dispariţie. Totodată, s-a luat cunoştinţă de metodele de apreciere şi clasificare a ariilor preţioase, din punct de vedere al biodiversităţii. Rezultatele cercetărilor vor sta la baza unui set de recomandări pentru crearea unui regim de protecţie a acestor locuri în regiunea transnistreană.

În cadrul seminarelor, au fost discutate şi aspectele legate de funcţionarea fondului de rezervaţii naturale din Transnistria, precum şi de starea de lucruri la capitolul elaborării cadastrului natural.

Training-urile s-au desfăşurat în cadrul unui proiect pentru susţinerea acţiunilor de gestionare a resurselor acvatice şi biologice ale rîului Nistru. Proiectul este realizat de asociaţia ecologică BIOTICA din Republica Moldova, cu susţinerea financiară a Agenţiei de dezvoltare din Austria. Partenerii transnistreni ai proiectului sînt asociaţia ştiinţifică de producere „Renaştere” şi organizaţiile neguvernamentale „Rodoliubeţ” (satul Parcani) şi „Ecospectr” (oraşul Bender), notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

ecologie , Nistru , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.