Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
24 septembrie 2021, 12:30 Natura şi turismul views 3151
UE a aprins
24 septembrie 2021, 12:30 Natura şi turismul views 3151

UE a aprins "culoarea roșie" pentru cetățenii moldoveni

Consiliul UE a exclus Moldova și Bosnia și Herțegovina de pe lista "verde" a țărilor ai căror cetățeni au voie să efectueze călătorii neesențiale în contextul pandemiei COVID-19.

Despre acest lucru se menționează într-o declarație emisă de Consiliul Uniunii Europene.

În ea se menționează faptul că Consiliul a actualizat lista țărilor și teritoriilor pentru care ar trebui ridicate restricțiile privind călătoriile neesențiale. În special, pe lista "verde" au fost adăugate Chile, Kuweit și Rwanda, dar au fost excluse din aceasta Bosnia și Herțegovina și Moldova.

Astfel, se recomandă temporar restricționarea călătoriilor neesențiale din aceste țări către țările Uniunii Europene.

Se menționează, de asemenea, că decizia luată nu afectează posibilitatea statelor membre de a ridica restricția temporară la excursiile neesențiale în UE pentru turiștii vaccinați complet, și țările UE pot, la discreția lor, permite intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor care nu se află pe lista verde a țărilor dacă dețin un certificat care să confirme vaccinarea cu unul dintre vaccinuri certificate pentru utilizare în UE.

Lista verde a UE este actualizată în medie de două ori pe lună. În prezent, din ea fac parte 13 state: Australia, Canada, Chile, Iordania, Kuweit, Noua Zeelandă, Qatar, Rwanda, Arabia Saudită, Singapore, Coreea de Sud, Ucraina, Uruguay.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

UE , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.