Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 ianuarie 2022, 14:00 Natura şi turismul views 2966
Noi restricţii de intrare pe teritoriul României pentru a stopa valul 5 al pandemiei de COVID-19
06 ianuarie 2022, 14:00 Natura şi turismul views 2966

Noi restricţii de intrare pe teritoriul României pentru a stopa valul 5 al pandemiei de COVID-19

România impune noi restricţii pentru a stopa valul 5 al pandemiei de COVID-19. Stare de alertă a fost prelungită pentru o perioadă de 30 de zile, începînd de sîmbătă. Astfel, cetăţenii care vin din ţări din afara Uniunii Europene, indiferent dacă sînt vaccinaţi sau nu, vor trebui în continuare să prezinte un test negativ PCR efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în ţară.

În acelaşi timp, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis să interzică masca textilă. Începînd din 8 ianuarie, se vor purta doar măști medicale și cele respiratorii de tip FFP2 în toate spațiile publice, atît închise, cît și deschise.

De asemenea, vor exista noi limitări pentru activitatea restaurantelor, pentru spectacole și evenimente sportive. Magazinele și restaurantele vor fi deschise pînă la ora 22:00.

Concertele și festivalurile în aer liber se pot desfășura cu cel mult 500 de spectatori, iar la mitinguri pot participa doar 100 de persoane.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Romania , restrictie , Pandemie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
292 locuitori

Sărătenii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de oameni. Satul Sărătenii Noi a fost menționat documentar în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.