Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 ianuarie 2022, 17:00 Natura şi turismul views 2555
Cum pot călători în Rusia cetățenii Republicii Moldova
10 ianuarie 2022, 17:00 Natura şi turismul views 2555

Cum pot călători în Rusia cetățenii Republicii Moldova

Cetățenii moldoveni, turiștii care dețin un test PCR efectuat cu 48 de ore înainte de zbor, pot pleca ușor și fără probleme în Rusia, relatează Noi.md.

În special, toți pasagerii trebuie să prezinte la înregistrare un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu 48 de ore înainte de zbor, afișat în aplicația mobilă "Călătoresc fără COVID-19", indiferent dacă au un certificat de vaccinare.

Rezultatul testului poate fi citit prin aplicația mobilă "Călătoresc fără COVID-19", care va genera un cod QR verde.

La sosirea în Federația Rusă, pasagerii trebuie să completeze un "Chestionar", care poate fi descărcat aici: https://www.rospotrebnadzor.ru/

Reamintim că, în viitorul apropiat se așteaptă și reluarea circulației trenurilor din Moldova în Rusia. În acest sens, Ministerul de profil a transmis deja o scrisoare părții ruse cu solicitarea de reluare a curselor Chișinău-Moscova și Chișinău-Sankt Petersburg.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , moldovenii , calatorie , reguli

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
244 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 244 de oameni. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1720.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.