Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
25 iunie 2022, 12:30 Natura şi turismul views 2417
Hidrologii au anunţat Cod Portocaliu de scurgere scăzută în bazinul rîului Prut
25 iunie 2022, 12:30 Natura şi turismul views 2417

Hidrologii au anunţat Cod Portocaliu de scurgere scăzută în bazinul rîului Prut

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pînă la 30 iunie avertizare hidrologică de scurgere scăzută, în bazinul rîului Prut, transmite MOLDPRES.

„În legătură cu lipsa precipitațiilor și a temperaturilor ridicate, în intervalul 24 – 30 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în bazinul rîului Prut se atestă scurgerea scăzută a apei cu 20-23% din valorile medii multianuale, iar în rîurile mici ale Republicii Moldova se atestă scurgerea scăzută a apei cu 10-25% din valorile medii multianuale, cu excepția afluenților de stînga ai rîului Nistru", indică instituţia.

În acelaşi timp, autorităţile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Cod Portocaliu hidrologic înseamnă că există risc de viituri generatoare de revărsări majore, care pot avea impact semnificativ asupra activității comunităţilor, siguranţei persoanelor și a bunurilor. În cazul cînd debitul apei atinge cote de 30% şi mai joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile se emite Сod Portocaliu de Secetă Hidrologică.

De asemenea, pînă la 1 iulie, în țară este valabil și Codul Galben de pericol excepțional de incendiu.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Cod Portocaliu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1140 locuitori

Larga Nouă este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Larga Nouă și Larga Veche. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1140 de oameni. Satul Larga Nouă a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.