Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 iunie 2022, 14:00 Rîuri views 2946
Cod Portocaliu de scurgere scăzută în bazinul rîului Prut
Foto: timpul.md
30 iunie 2022, 14:00 Rîuri views 2946

Cod Portocaliu de scurgere scăzută în bazinul rîului Prut

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Portocaliu de scurgere scăzută în bazinul rîului Prut. Alerta este valabilă în perioada 1-11 iulie curent.

Potrivit informațiilor, din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor ridicate, în bazinul rîului Prut se atestă scurgerea scăzută a apei cu 20-30% din valorile medii multianuale, iar în rîurile mici ale Republicii Moldova se atestă scurgerea scăzută a apei cu 10-25% din valorile medii multianuale cu excepția afluienților de stînga al rîului Nistru.

Astfel, agenții economici și oamenii sînt îndemnați să consume rațional resursele de apă.

Menționăm că seceta Hidrologică se definește în funcție de debitul și volumul scurgerii apei în rîuri pentru o perioadă de timp. În cazul cînd debitul apei atinge cote de 30% și mai joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile se emite Сod Portocaliu de Seceta Hidrologică.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Cod Portocaliu , Prut , scădere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
877 locuitori

Dolinnoe este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dolinnoe, Valea Satului și Valea Coloniţei. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 10 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 877 de oameni. Satul Dolinnoe a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.