Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 septembrie 2022, 13:15 Rîuri views 1530
Ecodava:
Foto: natura.md
13 septembrie 2022, 13:15 Rîuri views 1530

Ecodava: "Datoria de a proteja rîurile din țara noastră este a fiecărui cetățean"

Antreprenorii a căror activitate economică afectează mediul ambiant trebuie să fie amendați și în același timp impuși să înlăture riscurile pentru mediu.

De această părere este președintele Fundației Ecodava, Dumitru Roibu.

Comentînd starea dezastruoasă în care a ajuns rîul Ialpug, considerat unul dintre cele mai mari din ţară și care s-a transformat într-o gură de canalizare, activistul a menționat că este de datoria fiecărui cetățean să se implice pentru a proteja mediul.

"Rîurile din Moldova trebuie protejate. Datoria de a proteja rîurile din țara noastră este a fiecărui cetățean, dar și a autorităților de profil. Avem Ministerul Mediului, Agenția de mediu și alte structuri care dețin forța coercitivă în acest domeniu.

Consider că cei ce fac afaceri au o responsabilitate suplimentară, iar pentru asta trebuie să facă totul pentru a proteja mediul, inclusiv să suporte amenzi, dar neapărat cu înlăturarea neajunsurilor și riscurilor pentru mediu", a menționat Roibu.

Rîul Ialpug, considerat unul dintre cele mai mari din ţară, s-a transformat într-o gură de canalizare. Se întîmplă după ce fabrica din localitate a fost deconectată de la sistemul de canalizare al oraşului, iar deşeurile şi apele uzate se varsă în rîu. În timp ce agentul economic declară că respectă tehnologia, autorităţile locale susţin că întreprinderea trebuie să deţină de un sistem propriu de prelucrare a deşeurilor.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ecodava , protejare , riuri , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1638
Populația:
1821 locuitori

Sîrcova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sîrcova și Piscărești. Satul Sîrcova este situat la o distanță de 20 km de orașul Rezina și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1821 de oameni. Satul Sîrcova a fost menționat documentar în anul 1638.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.