Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 noiembrie 2022, 11:00 Resurse acvatice views 1596
Rîul Nistru va fi repopulat cu cinci tone de pește
06 noiembrie 2022, 11:00 Resurse acvatice views 1596

Rîul Nistru va fi repopulat cu cinci tone de pește

În scopul dezvoltării ihtiofaunei, menţinerii și creșterii potenţialului biologic al resurselor piscicole, protecţiei lor, cît și dezvoltării pescuitului amator în fluviul Nistru, Agenția de Mediu a inițiat desfășurarea populării acestui obiectiv acvatic piscicol natural cu puiet de pești în sectorul raionului Soroca, satul Cosăuți, și în sectorul lacului de acumulare Dubăsari, satul Holercani – obiective acvatice naturale în care predomină condiţii optime pentru reproducerea şi creşterea diferitor specii de peşti, transmite agrotv.

Acțiunea de repopulare, prima în ultimii patru ani, finanțată din sursele bugetare alocate Agenției de Mediu în valoare de aproape 240 000 de lei, presupune eliberarea în apele lacurilor de acumulare a peste 5 240 kg de puiet de pește de speciile Carp, Cosaș, Sînger și Novac.

În acest sens, Agenția de Mediu informează că, pe data de 4 noiembrie, în fluviul Nistru, în sectorul lacului de acumulare Dubăsari din satul Holercani, a fost transferată prima partidă de puiet de o vară de specia Carp în cantitate de 1360 kg cu greutatea medie de 20-25 gr, în valoare de 65 280 lei și puiet de o vară de Sînger, Novac, Cosaș în cantitate de peste 1 270 kg, cu greutatea medie de 20-25 gr, în valoare de aproximativ 55 000 lei, de la o gospodărie piscicolă din raionul Telenești.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

riuri , Nistru , pesti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.