Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 ianuarie 2023, 15:00 Natura şi turismul views 1248
Un bărbat, amendat cu 47 500 lei pentru tăieri ilegale de arbori
05 ianuarie 2023, 15:00 Natura şi turismul views 1248

Un bărbat, amendat cu 47 500 lei pentru tăieri ilegale de arbori

Un bărbat în vîrstă de 51 de ani a fost recunoscut vinovat de tăierea ilegală a arborilor din fondul forestier, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 950 unități convenționale, echivalentul a 47 500 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o activitate, ce ține de gestionarea fondului forestier pe un termen de 3 ani. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

„Potrivit actului de învinuire, inculpatul, de comun acord cu alte persoane, la data de 03 mai 2022, avînd drept scop tăierea ilegală a arborilor din fondul ariilor naturale protejate de stat, s-a deplasat în Parcul de cultură și odihnă „Valea Morilor”, în regiunea izvorului „Tamara”, unde a tăiat ilegal vegetația forestieră reprezentată de 11 arbori de specie salcîm.

Tot atunci, masa lemnoasă a fost transportată cu un autocamion și descărcată pe plaja lacului „Valea Morilor”, ulterior, fiind depistată de poliție și confiscată”, menționează PG.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat, scrie Noi.md cu referire la unimedia.info.

Amintim că, anterior, deputatul PAS Radu Marian a menționat că arborii s-au tăiat fără autorizație de la Agenția de Mediu și fără înștiințarea Inspectoratului de Protecție a Mediului, iar astfel de ilegalități nu puteau fi făcute fără acceptul Întreprinderii Municipale „Spații Verzi”. „„Spații Verzi”, se știe, nu mișcă vreun deget fără aprobarea primarului”, a scris deputatul. În context, acesta declară că există toate semnele unei acțiuni ilegale și a comiterii abuzului în serviciu de către oamenii care conduc capitala. Primăria anunță că serviciile municipale de profil, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi", au sesizat poliția pe acest fapt și precizează că terenul este în proprietatea Agenției Proprietății Publice subordonată Guvernului.

Agenția Proprietăți Publice a anunțat că s-a autosesizat pe cazul defrișărilor din Parcul Valea Morilor din Chișinău și a precizat că terenul din imediata apropiere a izvorului Tamara este în proprietatea Consiliului Municipal Chișinău. Reacția vine după ce municipalitatea a spus că terenul este în proprietatea Agenției Proprietății Publice subordonată Guvernului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copac , amenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
759 locuitori

Valea Perjei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Valea Perjei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Valea Perjei a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.