Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 ianuarie 2023, 16:00 Natura şi turismul views 1922
Pădurile Moldovei, într-un continuu pericol: Apelul fundației Ecodava
23 ianuarie 2023, 16:00 Natura şi turismul views 1922

Pădurile Moldovei, într-un continuu pericol: Apelul fundației Ecodava

Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu pădurile distruse și lăsate pustii. Cel mai recent caz este cel înregistrat pe traseul Colonița-Tohatin, unde practic toți copacii au fost doborîți la pămînt.

În acest context, fundația ECODAVA a comunicat că este profund indignată de defrișările ample care au loc pe întreg teritoriul țării, primind astfel semnale din mai multe raioane, inclusiv în raza municipiului Chișinău.

„Înțelegem că cu acordul administrației centrale, această catastrofă are proporții greu de imaginat. Considerăm că utilizarea pădurilor drept monedă de schimb în această criză energetică, cînd cu toții plătim un preț exagerat de mare pentru gaze naturale și energie electrică, mai trebuie și să defrișăm pădurile cu un ritm galopant, ceea ce ne provoacă riscuri auxiliare iminente”, a declarat președintele Ecodava, Dumitru Roibu.

Ecodava face apel către Moldsilva și Ministerul Mediului al Republicii Moldova să înceteze „această crimă ecologică națională și să recurgă la acțiuni și planuri rezonabile privind aprovizionarea cetățenilor cu resurse energetice”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

paduri , Ecodava

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2008
Populația:
298 locuitori

Schinoasa este un sat din comuna Țibirica, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Călăraşi și la 60 km de Chișinău. Satul Schinoasa are 298 de locuitori. Localitatea a fost inclusă în Registrul localităților R. Moldova în anul 2008.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.