Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 februarie 2023, 11:00 Natura şi turismul views 871
Atenție! Avem avertizare hidrologică de gheaţă subţire
07 februarie 2023, 11:00 Natura şi turismul views 871

Atenție! Avem avertizare hidrologică de gheaţă subţire

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi o avertizare, valabilă în următoarele zile, referitor la pericolul ce îl prezintă formațiunile de gheață create în bazinele acvatice, în urma răcirii vremii, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, din cauza temperaturilor scăzute, pe unele râuri mici și în bazinele de apă din ţară se vor intensifica formaţiunile de gheaţă, iar pe unele sectoare ale râului Nistru și Prut se prevede apariţia formaţiunilor de gheaţă la mal şi torentelor formate de apă.

Gheața va fi subțire, ieșirea pe ea va prezenta pericol, or, în acest context salvatorii atenționează populația, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze să încerce pescuitul la copcă. De asemenea, trebuie să fie atenți părinții şi să le interzică minorilor jocurile în preajma surselor acvatice.

În această săptămână se prevede vreme geroasă, cu cer variabil, predominant noros.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

avertizare , gheata , rezervoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1020 locuitori

Colosova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crasnaia Besarabia, Pobeda și Colosova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Grigoriopol și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Colosova alcătuia 1020 de oameni în anul 2000. Satul Colosova a fost întemeiat în anul 1809 cu denumirea Bergdorf.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.