Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 aprilie 2023, 12:00 Natura şi turismul views 1181
De Ziua Pămîntului, eco-activiștii au salubrizat încă un teren din Chișinău
28 aprilie 2023, 12:00 Natura şi turismul views 1181

De Ziua Pămîntului, eco-activiștii au salubrizat încă un teren din Chișinău

Eco-activiștii au marcat Ziua Internațională a Pămîntului, 22 aprilie, chiar în sînul naturii, curățînd de gunoaie o altă bucată de teren din Chișinău.

Printre ei s-au numărat și reprezentanți ai Fundației pentru Dezvoltarea Mediului Ecodava, relatează Noi.md.

Potrivit Telegram-canalului Taborul Mamei Pămînt, a fost vorba de un adevărat underground, sub un pod auto imens din centrul Chișinăului, lîngă centrul comercial Mall Dova.
"În același timp, am asistat la nașterea unei noi inițiative de mediu pentru tineri, organizată de eco-bloggerul Isel Altynses. Iar noi, echipa Taborul Mamei Pămînt, am fost bucuroși să susținem inițiativa tinerilor. A fost cool, ușor, pozitiv și foarte energic! Iar deja sîmbăta aceasta, la ora 12-00, ne vom aduna în pădurea noastră îndrăgită din Valea Morilor pentru a continua curățarea de gunoaie a pădurii centrale din Chișinău. Toate detaliile le găsiți în grupul nostru de Facebook", - au menționat activiștii de mediu.
Aceștia și-au prezentat Ziua Pămîntului și într-un scurt video pe canalul lor de Telegram.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ecologie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
177 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.24 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.20 km și este situat la 12 km de oraşul Sîngerei, şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Localitatea Clișcăuți a fost întemeiată în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.