Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 decembrie 2013, 09:26 Diaspora moldovenească views 7559
23 decembrie 2013, 09:26 Diaspora moldovenească views 7559

Duma de Stat i-a obligat pe migranți să susțină examenul la limba rusă, istoria Rusiei și drept

Foto: informing.ru

La 20 decembrie Duma de Stat a Rusiei a aprobat în a doua și a treia lectură legea privind introducerea de la 1 ianuarie 2015 a examenului obligator la istoria Rusiei, limba rusă și bazelor dreptului atunci cînd se aplică pentru un permis de ședere, patentă pentru un loc de muncă sau permis de ședere temporară.

Amendamentele aprobate obligă străinii să confirme cunoașterea limbii ruse, a istoriei Rusiei și a bazelor dreptului în Rusia.

Pentru a confirma aceste cunoștințe pînă la 1 ianuarie 2015 trebuie să fie prezentate fie un certificat privind susținerea acestor examene, fie un document cu privire la studiile făcute în URSS. De notat faptul că certificatul este valabil timp de cinci ani de la data emiterii sale.

De examenele obligatorii sînt scutiți specialiștii de înaltă calificare, persoanele aflate în incapacitate și cele cu vîrsta sub 18 ani și peste 60 de ani. De asemenea, participanții la programul de reinstalare a compatrioților ruși care trăiesc în străinătate.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

examen , Rusia , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
436 locuitori

Fetiţa este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea Fetița se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 436 de oameni. Satul Fetița a fost atestat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.