Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 ianuarie 2014, 15:10 Diaspora moldovenească views 44372
09 ianuarie 2014, 15:10 Diaspora moldovenească views 44372

Moldovenii vor putea munci în Rusia în baza unor noi reguli


Foto: moldpres.md

Cetăţenii moldoveni vor putea munci în Federaţia Rusă dacă vor respecta noile reguli de aflare pe teritoriul acestei ţări, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie curent. Acestea au fost explicate astăzi de Alexandr Kalinin, preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti, comunică MOLDPRES.

La intrarea în Rusia, moldovenii vor trebui să indice scopul adevărat al vizitei. Astfel, cetăţenii care vor dori să muncească în Federaţia Rusă vor trebui să declare la intrarea în ţară că merg în scop de muncă. Ulterior, vor trebui să se adreseze Serviciului Federal de Migraţie şi să obţină o patentă, dacă vor lucra la o persoană fizică, sau un permis de muncă în cazul în care vor lucra la o persoană juridică. În baza acestor acte, imigranţii moldoveni vor putea munci pe teritoriul Federaţiei Ruse cel mult un an.

Dacă la intrarea în Rusia imigranţii vor arăta că merg în vizită sau în scopuri turistice, se vor putea afla în Federaţia Rusă nu mai mult de 90 de zile din 180 de zile. Cei care vor încălca aceste reguli vor fi sancţionaţi, inclusiv prin aplicarea interdicţiei de a intra în Rusia.

Potrivit datelor Serviciului Federal de Migraţie, în Federaţia Rusă se află 550 de mii de cetăţeni moldoveni. Aproape jumătate dintre aceştia au încălcat legislaţia privind aflarea pe teritoriul statului respectiv. Lunar, la circa 200 de moldoveni le este interzisă intrarea în Rusia, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

migratie , Rusia , munca , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1602 locuitori

Borceag este un sat şi comună din raionul Cahul. Borceag este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 137 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Borceag a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.