Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2014, 11:23 Diaspora moldovenească views 57445
10 ianuarie 2014, 11:23 Diaspora moldovenească views 57445

În Rusia au intrat în vigoare noi cerințe pentru migranții din Moldova


Foto: ruvr.ru

Potrivit statisticilor oficiale, la ziua de azi în Rusia muncesc 300.000 de cetățeni din Republica Moldova. Conform datelor neoficiale, numărul ajunge la o jumătate de milion.

Presedintele Congresului diasporei moldovenești Alexandr Kalinin a decis să reamintească din nou locuitorilor din Republica Moldova cu privire la modificările în legislația migraționistă rusă, relatează "Komsomolskaia Pravda în Republica Moldova".

Kalinin recomandă cetățenilor moldoveni care lucrează în Rusia, la punctul de trecere al frontierei să indice în cartea de imigrație că scopul sosirii este activitatea de muncă. Este important să nu uite să plătească impozitele - 1000 de ruble pe lună.

Presedintele Congresului diasporei moldovenești, de asemenea, a spus că în fiecare lună, circa 200 de cetățeni ai Republicii Moldova sînt incluși în lista de interdicția de intrare în Rusia.

Kalinin a amintit că acum migranții pot sta în Rusia 90 de zile. Re - intrarea este posibilă numai după 3 luni. În același timp migranții care au venit pentru a munci, trebuie să obțină o patentă sau permis de muncă.

Sursa: ruvr.ru

Cuvinte cheie:

Rusia , migratie , moldovenii , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1306 locuitori

Bursuc este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bursuc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 oameni. Satul Bursuc a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.