Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 ianuarie 2014, 12:08 Diaspora moldovenească views 22858
26 ianuarie 2014, 12:08 Diaspora moldovenească views 22858

Migranții fără studii nu vor putea munci în Rusia


Foto: zn.ua

Viceprim-ministrul Rusiei Olga Golodeț a dat asigurări că noua lege va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2015. Potrivit ei, cerințele față de nivelul de calificare pentru lucrătorii străini vor fi la fel ca și față de nivelul de profesionalism al cetățenilor ruși. "Modificările aduse legislației muncii se aplică tuturor solicitanților de locuri de muncă pe piața forței de muncă din Rusia", - a explicat vicepremierul.

Pentru ca norma legală să fie respectată asociațiile profesionale vor forma centre independente, unde vor fi obligați să se adreseze cetățenii străini. Cel mai probabil, aici migranții vor prezenta o diplomă care atestă competența profesională, dar, de asemenea, vor demonstra cunoștințele și abilitățile lor înainte de a fi angajați. Centrele de recrutare pentru cetățenii străini vor fi supravegheate de experții din acele industrii unde  gastarbeiterii vor dori să obțină un loc de muncă. Olga Golodeț a menționat anterior că necesitatea unei asemenea norme legale este determinată de faptul că calificările profesionale ale lucrătorilor migranți de multe ori nu corespund pozițiilor pe care le ocupă pe piața muncii din Rusia.

Deosebit de atent vor fi supravegheate companiile de transport, care  angajează străini, deoarece aceștia încalcă sistematic disciplina de transport și de multe ori nu au acte care at confirma calificarea lor profesională.

Cuvinte cheie:

migratie , Rusia , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1064 locuitori

Hruşova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Chetroasa, Ciopleni şi Hruşova. Satul Hruşova este situat la o distanţă de 24 km de oraşul Criuleni şi la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Hruşova constituie 1064 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hruşova datează din 5 mai 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.