Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 februarie 2014, 15:22 Diaspora moldovenească views 16356
Seara (di)vinului moldovenesc la Rotterdam
Foto: trm.md
21 februarie 2014, 15:22 Diaspora moldovenească views 16356

Seara (di)vinului moldovenesc la Rotterdam

Ideea promovării vinului moldovenesc printre consumatorii europeni, dar şi cei din ţara de origine, l-a inspirat pe un conaţional de-al nostru stabilit în Olanda să organizeze un eveniment, la Rotterdam. Petrecerea organizată de Alexandru Tofan a adunat peste 60 de consîngeni în jurul mesei doldora de bucate naţionale şi vin moldovenesc.

„Fiecare dintre noi a adus, la eveniment, o sticlă cu vin sau divin moldovenesc, care îi este mai pe plac, sau din care nu a mai gustat niciodată. De asemenea, spațiul nostru geografic este faimos prin talentele sale artistice. Așadar, cei talentați în arta dansului și a cîntecului au încins hore, au interpretat melodii și au cîntat la chitară. Atmosfera a fost mai mult decît incendiară”, au declarat cei prezenți la eveniment într-un mesaj postat pe site-ul norocolanda.nl.

La eveniment, au fost prezenți și olandezi din Amsterdam, Haga, Arnhem, Maastricht care s-au arătat impresionați de invitatul-surpriză al serii - Cristi Aldea-Teodorovici.

„Seara (di)vinului moldovenesc a fost primul eveniment social la care am participat, dintre cele organizate de comunitatea noastră și am fost impresionată de organizare. Toată atmosfera și, în special, piesele interpretate de Cristi Aldea- Teodorovici, m-au făcut pentru moment să uit că sunt în Olanda. Cred că e ceva normal ca, atunci cînd ești departe de casă, să duci dorul la tot ce înseamnă „acasă”, dorul de a comunica în limba maternă, a bucatelor „ca la mama acasă”, a melodiilor cu care ai crescut și anume din acest motiv, întîlniri de genul Serii (di)vinului moldovenesc sunt foarte binevenite și sper să mai fie organizate”, a menționat Cristina Vangheli, stabilită la Amsterdam.

Și Irina Apostol, o moldoveancă stabilită la Bruxelles, a spus că petrecerea a fost plină de energie pozitivă, pentru că a îmbinat cultura, tradiția și buna dispoziție. „O ocazie frumoasă de a cunoaște nume noi și de a lega noi prietenii”, a adăugat ea.

Invitații serii au salutat ideea organizării evenimentului, care, potrivit lor, i-a făcut să se simtă mai aproape de casă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

promovarea , vin , Olanda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1557
Populația:
3171 locuitori

Sărata Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Sărata Nouă, Sărata Veche și Hitreşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3171 de oameni. Satul Sărata Veche a fost menționat documentar în anul 1557.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.