Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iulie 2014, 12:08 Diaspora moldovenească views 12132
Studiu: aproximativ 500 de mii de moldoveni își vor părăsi ţara în următorii 20 de ani
Foto: demografie.md
14 iulie 2014, 12:08 Diaspora moldovenească views 12132

Studiu: aproximativ 500 de mii de moldoveni își vor părăsi ţara în următorii 20 de ani

Aproximativ 500 de mii de moldoveni își vor părăsi ţara în următorii 20 de ani, arată studiul analitic „Profilul sociodemografic al Republicii Moldova peste 20 de ani după adoptarea Programului de Acţiune de la Cairo". Experţii prognozează că migraţia populaţiei Republicii Molodva va spori atît timp, cît situaţia economică nu se va îmbunătăţi.Cercetarea, citata de site/ul Agora relevă mai arată că populația Republicii Moldova se va reduce cu aproximativ 620 de mii de persoane în următoarele două decenii. Principalele motive ale scăderii numărului populației sunt fertilitatea scăzută, nivelul înalt al mortalităţii şi migraţia. Raportul a fost prezentat în contextul Zilei Mondiale a Populaţiei de către Institutul Naţional de Cercetări Economice (INCE) al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Sursa: www.europalibera.org

Cuvinte cheie:

populatia , Moldova , statistica , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
898 locuitori

Botnăreşti este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Botnărești. Satul Botnărești este situat la o distanță de 11 km de orașul Anenii Noi, la 3 km de staţia calea ferată Socoleni și la 21 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Pentru prima dată satul a fost menționat documentar în anul 1598, cu numele Butnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.