Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 septembrie 2014, 14:17 Diaspora moldovenească views 12511
În Rusia au intrat în vigoare noile reguli pentru lucrătorii migranți
Foto: ryb.ru
04 septembrie 2014, 14:17 Diaspora moldovenească views 12511

În Rusia au intrat în vigoare noile reguli pentru lucrătorii migranți

De acum înainte, cetățenii moldoveni care pleacă în Rusia la muncă vor fi obligaţi să pună bifa în cartela migrațională, la rubrica "angajare în cîmpul muncii", informează NOI.md, citînd datele Congresului Diasporei Moldovenești.

Astfel, Rusia intenționează să facă ordine în domeniul forței de muncă, unde pînă de curînd, migranții din Republica Moldova și alte țări apropiate erau angajaţi ilegal, fără permis și alte documente.

În cazul în care bifa va lipsi de la acea rubrică, iar migrantul va încerca totuşi să obțină un loc de muncă, cererea acestuia va fi respinsă.

Responsabilii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) menţionează că amendamentele la legea privind statutul cetățenilor străini în Federația Rusă a intrat în vigoare la 22 iulie. Totodată, cetățenii care vor pune bifa în cartela migrațională la rubricile „turism", „studii" sau „tratament" nu vor putea obține un permis de muncă.

Potrivit diferitor date, în Rusia lucrează de la 500 de mii pînă la 750 de mii de migranți moldoveni. Numai anul trecut ei au trimis acasă aproximativ 1,2 miliarde de dolari SUA, ceea ce constituie 70% din totalul remitențelor din străinătate în țara noastră. Este o sumă de cinci ori mai mare decît suma anuală a investițiilor străine directe, fiind aproape egală cu volumul de credite pe care UE și Statele Unite le-au acordat țării noastre în ultimii cinci ani.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Rusia , munca , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
345 locuitori

Slobozia Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Slobozia Nouă a fost înființat în anul 1933.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.