Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 noiembrie 2014, 12:09 Diaspora moldovenească views 12325
Moldoveanca Cristina Bulat a luat premiul
Foto: perfecte.md
27 noiembrie 2014, 12:09 Diaspora moldovenească views 12325

Moldoveanca Cristina Bulat a luat premiul "Cel mai bun obiect de design al anului" Elle Decoration

Ieri a avut loc decernarea premiilor Elle Decoration Romanian Design Awards. Moldoveanca Cristina Bulat a luat trofeul de cel mai bun obiect de design al anului.

Cristina a castigat acest premiu datorita colectiei sale de mobilier "The unbutton collection".

"Au fost 51 de obiecte inscrise la aceasta categorie. Trofeul s-a acordat proiectelor care au acumulat cele mai multe voturi din partea publicului. Este al doilea premiu pe care il obtine colectia in acest an, primul fiind premiul 1 obtinut la concursul national de design organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania." a spus Cristina pentru perfecte.md.

"Decernarea a avut loc ieri intr-un local select din Bucuresti. In principiu in competitie au participat designeri romani deja cunoscuti. Eu cred ca eram cea mai mica de acolo. S-a anuntat incrierea proiectelor pe net, asa am aflat si eu. " a mai adaugat ea.

Moldoveanca este studenta in anul 5 la Arhitectura de Interior, La universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti.

Iata ce ne-a spus Cristina despre colectia Unbutton:

"Piesele se incadreaza in stilul scandinav cu influente retro si ne duc cu gandul la curentul Pin-up. Curentul cultural Pin-Up face referire la fotografii, ilustratii si picturi, protagonistele carora sunt femeile imbracate incitant. Scopul curentului era de a promova femeia atragatoare din punct de vedere fizic, fara a-i atribui insa cliseul vulgaritatii. Colectia Unbutton reprezinta intalnirea armonioasa dintre designul scandinav, caracterizat de forme clare si finisaje naturale cu influentele culturii Pin-Up. Designul mobilierului este inspirat de linia pieselor vestimentare ale modelelor Pin-Up, in timp ce pozau pentru pictori sau fotografi."

"Eu am elaborat designul, incerc acum sa le scot pe piata si sunt in tratative cu proprietarul unei fabrici din Bucuresti. Primele prototipuri ale produsului, 3 piese de mobilier (2 noptiere si o comoda), au fost produse si prezentate in cadrul concursului national de design organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania." a mai adaugat tanarul designer.

Elle Decoration este o revista de prestigiu, cunoscuta la nivel mondial. Este pentru prima data cand editia romaneasca organizeaza o gala de premiere a celor mai frumoase proiecte de design de obiect si design interior in Romania. Orice designer, decorator, arhitect, scenograf si-ar dori sa aiba in CV un premiu ELLE Decoration. Felicitari Cristinei pentru aceasta reusita!

Sursa foto: designist.ro; designchapter.org; behance.net

Sursa: perfecte.md

Cuvinte cheie:

designer , moldovenii , premiu , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
1129 locuitori

Cornova este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cornova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1129 de oameni. Satul Cornova a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.